Τα Κλειδιά ενός Αφυπνισμένου Ανθρώπου

Τα κλειδιά στη Ζωή ενός Αφυπνισμένου ανθρώπου

(Το Κείμενο αυτό είναι από τη σειρά Webinars της σχολής μας “Η Τέχνη της Δημιουργίας“, για τον Αύγουστο του 2013.

Εδώ επίσης το σημαντικό είναι ότι πολλές φορές μέσα από την κατάκριση επεμβαίνουμε. Δεν μένουμε μόνο στην κατάκριση, επεμβαίνουμε και στις ζωές των άλλων. Αυτό είναι άλλο ένα μεγαλύτερο βήμα, το οποίο μας αποσυνδέει εντελώς από την ροή, από την συνείδηση, από την επίγνωση, από το να έχω σύνδεση με την θεϊκότητά μου. Δεν έχουμε δικαίωμα κανένας μα κανένας να το κάνει αυτό, γιατί ο καθένας πρέπει να επιλέγει ο ίδιος τις εμπειρίες του. Η επιβολή της γνώμης, της άποψης οποιουδήποτε σε κάποιον άλλον είναι ένα πολύ ισχυρό μείον αυτή την εποχή, ειδικά για ανθρώπους που πορεύονται στο φως, γιατί προσπαθείτε να βγείτε απ’ αυτό τον φαύλο κύκλο.

Το επόμενο κλειδί-αρχή νέας νοοτροπίας είναι η δήλωση των θετικών χαρακτηριστικών του εαυτού μου. Κάθε φορά που πάτε να πείτε κάτι αρνητικό για τον εαυτό σας, κοιτάξτε στον καθρέφτη, εστιάστε στα όμορφα στοιχεία του εαυτού σας, δείτε την εσωτερική ομορφιά της ψυχής σας, για να μπορέσει εκείνη να εμφανιστεί στο υλικό σας πεδίο, για να έρθει στο εδώ και τώρα. Σταματήστε να τα βάζετε με τον εαυτό σας, σταματήστε να τον κρίνετε, σταματήστε να τον καταδικάζετε. Είσαστε τόσο υπέροχα, μοναδικά πλασμένοι και δεν μιλάω καν για το υλικό μας σώμα, εκείνο είναι ο ναός της ψυχής μας, είναι εδώ και το φροντίζουμε και το αγαπάμε, αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε την ομορφιά της ψυχής σας, θα αρχίσετε να την βλέπετε. Δείτε την στα μάτια σας, κοιτάξτε στον καθρέφτη τα όμορφα μάτια σας, μέσα από κει βλέπει η ψυχή το φυσικό μας περιβάλλον και μόλις ξεκινήσετε αυτό τον τρόπο ζωής, αυτό θα αρχίζει να εκδηλώνεται στο γύρω περιβάλλον σας, σε κάθε σας κύτταρο θα εκπέμπεται αυτή η ομορφιά. Είναι ένα πολύ όμορφο εργαλείο, όμορφο κλειδί.

Και το τέταρτο είναι «βλέπω ξεκάθαρα κάθε λύση». Αυτό είναι μέσα από την συγχρονικότητα. Δείτε όταν παρουσιάζεται ένα θέμα, ό,τι κι αν παρουσιάζεται μπροστά σας, εκείνη την ώρα –αλλά κάντε το συνειδητά– απλά πείτε: «Βλέπω ξεκάθαρα την λύση σε οτιδήποτε μου συμβαίνει, ξέρω

Ένα παράδειγμα. Μου ανακοινώνουν ότι με σταματάνε από μια δουλειά. Εκείνη την στιγμή, εάν αφήσετε τον εαυτό σας να βουλιάξει στη στεναχώρια και το πρόβλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσετε το δώρο και την λύση, η οποία υπάρχει για σας. Εάν όμως εκείνη την ώρα καταλάβετε ότι ένας κύκλος έκλεισε και κάτι καινούργιο για σας ξεκινά, διότι έχετε δηλώσει ότι είσαστε δημιουργός της ζωής σας και ότι είσαστε έτοιμος να βιώσετε την εμπειρία της δυνατότητας, μέσα από την οποία θα μπορέσετε να έχετε οικονομική ανεξαρτησία, τότε θα έρθουν οι ιδέες και θα έρθουν οι προτάσεις. Βλέπω λοιπόν ξεκάθαρα την λύση, γνωρίζω βαθιά ότι κάθε πρόκληση απλά φέρνει ένα δώρο.

Και το πέμπτο αρκετά δυνατό και πολύ σημαντικό –και για μένα– κλειδί είναι η τέχνη του επιτρέπειν. Ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα πολλές φορές. Όταν εμπιστευόμαστε το πνεύμα και βαδίζουμε το μονοπάτι του φωτός και αρχίζουμε και έχουμε δικές μας ιδέες, δικά μας project, δικά μας έργα, αρκετές φορές να ξέρετε και για σας ότι το πεδίο, το οποίο θα έχει την ανταπόδοση γι’ αυτό που κάνετε, ετοιμάζεται.

Και χρειάζεται πραγματικά να έχετε γαλήνια την καρδιά σας και τον νου σας και να επιτρέψετε απλά, αλχημικά και μαγικά το πνεύμα να ετοιμάσει για εσάς. Άρα επιτρέπω, επιτρέπω να συμβαίνουν τα πράγματα όπως συμβαίνουν, χωρίς να έχω ανάγκη να τα αναλύσω, να τα δικάσω, να τα εξηγήσω ή να τα προγραμματίσω.  Έχω απόλυτη γνώση του επιτρέπειν, μάλλον την εμπειρία μέσα μου εκείνη την ώρα, βιώνω το επιτρέπειν.

Και ξέρετε κάτι, όταν θα έχετε χρόνο, ξανα διβάστε το και ότι έχω απαριθμήσει και έχω βάλει σαν σημεία σημαντικά, γράψτε το με το χέρι σας, γράψτε το με μεγάλα γράμματα. Αφιερώστε το και για ένα χρονικό διάστημα γράψτε τα, βλέπετέ τα, έχετε επαφή με αυτό. Θα σας χρειαστεί, θα δείτε ότι έχετε σύνδεση με αυτό.

Άπειρη Αγάπη,

Βικτώρια Καρυπιδου