Τί σημαίνει εν-θύμηση; Ποιά πρακτικά  βήματα μας βοηθούν να εν-θυμηθούμε;

Η ενθύμηση είναι η διαδικασία/το βίωμα του ανθρώπου, κατά το οποίο ανακαλύπτει από την αρχή όλο τον κόσμο, τον εαυτό του και την αλήθεια του από έσω-έξω, σαν ΝεοΓέννητο πλάσμα με επίγνωση. Η ενθύμηση είναι η πορεία της απελευθέρωσης του ανθρώπου από την περιορισμένη του αντίληψη για την ζωή, τις φοβίες και τις ανασφάλειες, από την ταυτοποίησή του με ένα μικρό και αδύναμο πλάσμα, το οποίο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους άλλους, την κοινωνία, τις εξωτερικές συνθήκες. Η ενθύμηση είναι ελευθερία, διότι ο άνθρωπος ανακαλύπτει στην διαδρομή για τους εσωτερικούς του θησαυρούς, την ψυχική του δύναμη και έτσι υιοθετεί κλειδιά και εργαλεία, που τον βοηθούν να κάνει υπερβάσεις και να ζει στην συγχρονικότητα.

Τα εργαλεία που συμβάλλουν στην αφύπνιση της ενθύμησης είναι αρκετά. Θα αναφέρω τις ασκήσεις της αναπνοής και μία απ’ αυτές συγκεκριμένα, την οποία και διδάσκουμε στην σχολή μας, είναι η αναπνοή της Ευημερίας. Η άσκηση περιγράφεται στο κανάλι μας στο youtube και πραγματικά φέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην βιολογία μας, όσο και στην διεύρυνση της αντίληψής μας, η οποία με την σειρά της φέρει την ενθύμηση στην πραγματικότητά μας. Άλλο ένα κλειδί ενθύμησης είναι η επίγνωσή μας, η αναγνώριση δηλαδή της ανώτερής μας υπόστασης εδώ στο υλικό πεδίο. Και ένα πάρα πολύ πρακτικό εργαλείο είναι κάθε πρωί, καθώς ξυπνάτε, να εκδηλώνετε βαθιά ευγνωμοσύνη για τουλάχιστον 3 στοιχεία για τα οποία το νιώθετε και εκείνη την ώρα να λέτε: «Είμαι ευλογημένη/νος πέρα από τα πιο τρελά μου όνειρα…… Και Έτσι Είναι!!!»   

Τί ακριβώς θα πετύχουμε μέσα από το σεμινάριο «Ευημερώ»;

Το σεμινάριο «Ευημερώ» εστιάζεται σε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή ενός αφυπνισμένου ανθρώπου, …την Ευημερία. Ευημερία σε όλους τους τομείς και ειδικά στην οικονομική ευμάρεια.

Στόχος του διημέρου είναι να συνειδητοποιήσετε και να απαλλαγείτε από τις πτυχές του Εαυτού σας που περιορίζουν, φράζουν, καθυστερούν την υλοποίηση και εκδήλωση της Ευημερίας στη ζωή σας. Αυτό θα συμβάλλει στην απελευθέρωση της ενέργειας την οποία πριν καταναλώνατε στις κατασταλτικές πτυχές σας και η οποία τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να επενδυθεί στην εξέλιξη, την δημιουργία, την ανάπτυξη και την μεταμόρφωσή σας σε μαγνήτη ευημερίας – ευζωίας. Είναι βιωματικό σεμινάριο, που δίνει και πρακτικά εργαλεία, τα οποία βοηθούν στην μετάβαση από την συρρικνωμένη/ελλειμματική συνειδητότητα στην συνειδητότητα της ευημερίας.

Ενδεικτικά στο διήμερο:

  • Θα μάθετε και θα κατανοήσετε ποιοί παράγοντες μπλοκάρουν την Αφθονία, την Ευημερία και την ροή χρημάτων στις Νέες Ενέργειες.
  • Είναι η Πνευματικότητα κόντρα στην Υλική Αφθονία;
  • Ποιοί είναι οι Νέοι μηχανισμοί Νέας Εποχής, που στηρίζουν και συμβάλλουν στην προσωπική γεμάτη ευημερία και άνεση εξέλιξη του ανθρώπου στην υλική πραγματικότητα.
  • Άσκηση-Ενεργοποίηση «Συνειδητότητα Ευημερίας».

Η μόνη «προϋπόθεση» για να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο είναι να θέλει πραγματικά,  με όλη του την Ψυχή, την αλλαγή και να είναι ανοιχτός στο να χτίσει νέα θεμέλια και να στραφεί μέσα του για θησαυρούς και απαντήσεις. Το διήμερο αυτό είναι για εκείνους που τα νέα δεδομένα στον πλανήτη και στην συλλογική συνειδητότητα ενεργοποιούν την πρόθεση και δίψα να δουν τον κόσμο με μια φρέσκια ματιά και διευρυμένη αντίληψη. Να είστε έτοιμοι για τις αλλαγές!

24/6 στις 17:30 – 20:00 & 27 /6 στις 11:30 – 14:00 στο Elysium Resort & Spa 

Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης σας. Πληροφορίες 6946044133, www.anagenis.com

Ευημερώ Συνειδητά Ρόδος 2015

Τί είναι η InJoy Yoga;

Η InJoy Yoga, μέσα από την Anagenis, αποτελεί μια προσέγγιση στην φιλοσοφία της γιόγκα με την ματιά της συνειδητής επαφής και σύνδεσης με το ιερό μας σώμα και του σεβασμού απέναντι στις αλλαγές και αναπροσαρμογές που αυτό βιώνει τόσο έντονα τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης του δονητικού πεδίου τόσο στον πλανήτη μας, όσο και στην ανθρώπινη συνειδητότητα.

Στα ατομικά μας σώματα ο καθένας βιώνει την δική του βιολογική ανάληψη. Πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τί μας συμβαίνει (άστατος ύπνος, ταχυκαρδίες, εξάντληση) και άλλες φορές νιώθουμε πολύ ελαφρύ το σώμα μας, με μια νεανική φρεσκάδα να κυλάει στα κύτταρά μας. Αυτό λοιπόν που γίνεται μέσα από τις ενεργοποιήσεις μας –καθώς στην InJoy Yoga κατά την διάρκεια της πρακτικής μιλάμε στο σώμα μας– είναι η αφύπνιση εκείνης της νοημοσύνης της βιολογίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανανέωση των κυττάρων και τον αναπρογραμματισμό των λειτουργιών όλου του συστήματος και δουλεύει για να διευκολύνει την ομαλή προσαρμογή, ενδυνάμωση, ανανέωση και συγχώνευση της βιολογίας με το νέο φωτεινό σώμα που σταδιακά αφομοιώνουμε.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν αναπνευστικές ασκήσεις, ασκήσεις προθέρμανσης, στάσεις του σώματος (Asanas), ήπιο Χαιρετισμό στον Ήλιο, κρίγια γιόγκα, και τεχνικές χαλάρωσης, οι οποίες εξισορροπούν την ζωτική μας ενέργεια.

Το πρόγραμμα που θα μεταδώσω στην Ρόδο ~Νέα Συνειδητότητα – Νέο Σώμα~ είναι κατάλληλο για όλους, αρκεί να έχετε την πρόθεση να ακούσετε το σώμα σας. Και για εκείνους που εξασκούν την γιόγκα, να εμβαθύνουν στην πρακτική τους και να συνδεθούν περισσότερο με τον έμφυτο μηχανισμό της ιερής βιολογίας μας. Τα 5 μαθήματα/ενεργοποιήσεις που θα κάνουμε μαζί εστιάζονται σε: Ανάταση – Άνοιγμα – Αφύπνιση μέσω του Σώματος και ομαλή απελευθέρωση της λιμνάζουσας, παγιωμένης ενέργειας στο πεδίο σας.

24/6 – 28 /6 , 5 μαθήματα, 08:00 – 09:30 στο Elysium Resort & Spa 

Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης σας. Πληροφορίες 6946044133, www.anagenis.com

Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας;

Αρχικά χρειάζεται να αποκαταστήσουμε την σχέση-σύνδεση με τον εσωτερικό μηχανισμό καθοδήγησής μας, την επαφή μας με την Ανώτερη Εξελιγμένη Εκδοχή του Εαυτού μας. Να δείξουμε στο Πνεύμα ότι πράγματι νιώθουμε το κάλεσμα και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τα ταλέντα μας, τα χαρίσματα, αλλά και το Ύψιστο Δυναμικό μας, μέσα από το οποίο θα εκφράζουμε την αλήθεια μας και θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο για το καλύτερο. Το Ύψιστο Δυναμικό μας ή σκοπός της ζωής μας είναι εκείνο το έργο/δημιούργημα/ασχολία, το οποίο –καθώς ασχολούμαστε– μας γεμίζει χαρά, δημιουργούμε με το πάθος της Ψυχής μας και απολαμβάνουμε την διαδικασία αυτού. Πηγάζει μέσα από τις ποιότητες της αγάπης, της ενότητας και της πρόθεσης θετικής συμβολής στο σύνολο. Όταν λοιπόν αποκαθιστούμε την σχέση μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας, η καθοδήγηση που δεχόμαστε μας βοηθάει βήμα-βήμα να ανακαλύψουμε ποιό είναι αυτό……… τί συν-κινεί την Ψυχή μας και με διακαή πόθο θέλει να το μοιράζεται μέσω της δημιουργίας.

Ένα από τα θέματα που θα αναπτύξουμε στο σεμινάριο ~Ευημερώ~ και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον σκοπό της ζωής μας και έχει τίτλο · Το Επίπεδο αίσθησης της Ενότητας – Αληθινή δράση απο το κέντρο της καρδιάς.

Μπορούν οι αλλαγές που συμβαίνουν σε ένα σεμινάριο να διαρκέσουν μόνιμα και, εάν ναι, με ποιό τρόπο το καταφέρνουμε;

Aυτό που έχω παρατηρήσει να συμβαίνει στα σεμινάρια/webinars –και θα μιλήσω γι’ αυτά που διεξάγονται στην σχολή μας, την «Anagenis»– είναι ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πράγματι ποθούν την αλλαγή και δεσμεύονται απέναντι στην μεταμόρφωσή τους, έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην εξέλιξή τους. Τα σεμινάρια είναι σαν τους σπόρους που εμφυτεύονται στην συνειδητότητα του ανθρώπου και με κατάλληλες πρακτικές/εργαλεία που δίδονται σε κάθε μας σεμινάριο, ο σπόρος μεγαλώνει και ανθίζει και σαφώς αλλάζει τον άνθρωπο, στον βαθμό που ο ίδιος επιλέγει.

Δηλαδή θέλω να καταλάβετε το εξής: Το σεμινάριο ή ένα μάθημα ή μία συνεδρία είναι ένα πεδίο ενθύμησης, στο οποίο ο εισερχόμενος με το υλικό που του δίδεται έχει την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να «απορροφήσει» και να συνεχίσει να το εξασκεί και μετά το σεμινάριο. Είναι μία δυνατή αρχή και νέο πρόγραμμα, το οποίο αποθηκεύεται στο DNA του……. και για να το εξελίξει χρειάζεται να «ποτίζει» τον «σπόρο». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε κάθε μήνα on-line συναντήσεις στην σχολή, υποστηρικτικές ενότητες, μέσα στις οποίες δημιουργείται το ειδικό κλίμα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και περαιτέρω καθοδήγησης στην πορεία τους.

Γιατί διαλέξατε τη Ρόδο για το συγκεκριμένο σεμινάριο;

Η Ρόδος σαν νησί μου εμπνέει την αίσθηση της ευημερίας, της ανάπτυξης και είμαι πολύ χαρούμενη που φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ταξίδι ΕνΘύμησης Δημιουργών, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται και σε διαφορετικό νησί, καθοδηγήθηκα να γειωθεί σε αυτό το πανέμορφο μέρος. Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας και να γειώσουμε μαζί αυτό το πεδίο της ευημερίας που υπάρχει στην ενέργεια του νησιού και στην υλική σας πραγματικότητα. Πληροφορίες 6946044133, www.anagenis.com

Τόπος διεξαγωγής: Elysium Resort Hotel & Spa στην Καλλιθέα της Ρόδου

Ευημερώ Συνειδητά Ρόδος 2015

Η συνέντευξη δόθηκε στην Ευρυδίκη Κοβάνη, Περιοδικό “ΛΩΤΟΣ”!