~Κλειδί Εν-Θύμησης~ Η Αναπνοή της Ευημερίας!

~Κλειδί Εν-Θύμησης~ Η Αναπνοή Ευημερίας!

[youtube id=”EJha1_OCikc” width=”400″ height=”250″ autoplay=”no” api_params=””]

 

breathingΈτσι λοιπόν η επόμενη άσκηση που σας δίνω, η άσκηση αναπνοής, άλλο ένα πολύ δυνατό πνευματικό εργαλείο, είναι η αναπνοή ευημερίας, όπως την ονομάζω.

Εμένα προσωπικά και άλλους χιλιάδες ανθρώπους μας έχει βοηθήσει να βγούμε, να απελευθερωθούμε από πολλά εσωτερικά αγκάθια, σκουπίδια και τοξίνες, τόσο στο υλικό μας σώμα, όσο και στην σφαίρα συνειδητότητας.

Ανανεώνει, αναζωογονεί κάθε κύτταρο, διευρύνει τα πεδία μας, βοηθάει στο να βγούμε από τα όρια της μιζέριας και της απάρνησης του εαυτού μας, εάν και εφόσον γίνεται καθημερινά, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος, ενώ πέρα από την δράση και τα αποτελέσματα που φέρνει στο υλικό επίπεδο, έχουμε και την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε το κανάλι επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό μας και τις ανώτερες σφαίρες ή την ομάδα καθοδήγησης και υποστήριξης που έχουμε, οι οποίοι κατά την διάρκεια της αναπνοής μάς στέλνουν φωτεινά πακέτα, τα οποία αποκωδικοποιούνται και μεταφέρονται σ’ εμάς στην ανθρώπινη γλώσσα και έτσι έχουμε ξεκάθαρη καθοδήγηση, έτσι βιώνουμε και ακούμε και μας έρχονται σκέψεις έμπνευσης και νέων ιδεών.

Και είναι πραγματικά τόσο ανατρεπτική και τόσο ριζοσπαστική αυτή η άσκηση για εκείνον που έχει πίστη, με ανοιχτή καρδιά και συνειδητά, με πρόθεση και με όλη του την ύπαρξη να βιώσει τα καλύτερα, ώστε αρχίζουν να συμβαίνουν θαύματα στην ζωή του, αρχίζουν να έρχονται νέες γνωριμίες, αρχίζουν πλέον και κάποιες προσκολλήσεις παλιές να μην έχουν καμμία επίδραση πάνω του και δεν έχει παρά να το βιώσει.

Όσο και αν προσπαθήσω να σας το περιγράψω είναι τελείως διαφορετικό, απ’ όταν μπροστά στα δικά σας τα μάτια αλλάζουν οι σφαίρες της ζωής σας 180 μοίρες. Και πάντα επιλέγουμε οι αλλαγές να συμβαίνουν σταδιακά, βήμα – βήμα, ώστε το σώμα να μπορεί να τις απορροφήσει, να μπορεί να τις ενσωματώσει, γιατί το φυσικό μας σώμα είναι εκείνο που ουσιαστικά αυτή την εποχή δοκιμάζεται πάνω απ’ όλα. Και θα την κάνουμε έτσι τώρα για να δείτε πώς γίνεται, θα την κάνουμε μαζί να σας καθοδηγήσω.

Καθίστε κάπου πάλι, με την πλάτη σας ίσια, χέρια και πόδια χαλαρά, χωρίς να διασταυρώνονται, έτσι ώστε όλα μας τα κανάλια και οι παλάμες και τα πέλματα να είναι ελεύθερα. Πάρτε δυο βαθιές αναπνοές, εισπνοή – εκπνοή, άλλη μία εισπνοή – εκπνοή (εδώ να πω ότι εισπνέουμε από την μύτη, γεμίζουμε το σώμα μας, την κοιλιά μας με οξυγόνο και εκπνέουμε από το στόμα).

Και τώρα πείτε: «Εγώ – πείτε το όνομά σας – δηλώνω και επιβεβαιώνω, είμαι δημιουργός της ύψιστης πραγματικότητάς μου. Όλα στον κόσμο μου λειτουργούν σύμφωνα με την θεϊκή τάξη των πραγμάτων.»

Πάρτε μια ανάσα και νιώστε το, βιώστε αυτό το αίσθημα της απόλυτης χαράς, ελευθερίας, φορτίστε όλο σας το σώμα με αυτό το αίσθημα. Πάντα να ξεκινάτε με την άσκηση με αυτές τις δηλώσεις, με την επίκληση για να φέρετε την συνειδητότητα και την επίγνωσή σας στο εδώ και τώρα.

Και τώρα θα ξεκινήσουμε την αναπνοή, η οποία είναι: Πάρτε βαθιά εισπνοή, εισπνέω και καθώς εισπνέω μετράω 1-2-3-4, κρατήστε 1-2-3-4, εκπνοή από το στόμα 1-2-3-4, εισπνοή 1-2-3-4, κράτημα 1-2-3-4, εκπνέω 1-2-3-4. Πάμε εισπνοή 1-2-3-4, κράτημα 1-2-3-4, εκπνέω 1-2-3-4. Η διάρκεια δηλαδή της εισπνοής σας είναι 1-2-3-4 και κρατάτε τον αέρα και μετράμε 1-2-3-4, εκπνεύστε τώρα 1-2-3-4. Πάμε πάλι εισπνοή 1-2-3-4, κρατάμε 1-2-3-4 και εκπνεύστε 1-2-3-4.

Μείνετε σ’ αυτή την κατάσταση, τώρα εισπνεύστε και εκπνεύστε κανονικά μέχρι να χαλαρώσει ο σφυγμός, η αναπνοή σας να έλθει στην χαλαρή, νορμάλ, κανονική της μορφή. Αυτή είναι η άσκηση, όπως καταλαβαίνετε έχουμε ίση διάρκεια εισπνοή, ίση διάρκεια κράτημα, ίση διάρκεια εκπνοή.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από 10 λεπτά την ημέρα και σταδιακά μετά από 2-3 εβδομάδες, κρατώντας τον ρυθμό 4 – 4 εισπνέω, 4 κρατάω, 4 εκπνέω – μπορείτε να αυξάνετε μετά από 2-3 εβδομάδες, εάν νιώθετε ότι η εισπνοή σας έχει μεγαλώσει και μπορείτε να κάνετε και μεγαλύτερη εκπνοή, αλλά μιλάμε για ένα ρυθμό παραπάνω, δηλαδή να το πάτε στο 5. Να ξεκινήσετε ας πούμε με 10 λεπτά την ημέρα στο 4 για 3 εβδομάδες, από την ημέρα που το ξεκινάτε την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, 10 λεπτά στον ρυθμό του 4 και μετά από 3 εβδομάδες – μπορεί να είναι ένας μήνας – να ανεβάσετε τον ρυθμό στα 5 και να κρατήσετε 15 λεπτά.

Προσοχή, προσοχή, προσοχή, πολλοί την έχουνε πατήσει, γιατί βιαστήκανε και υπάρχουν πολλές παροιμίες για κάποιον που βιάζεται, ότι σκοντάφτει και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν και άλλες παροιμίες στο νου σας. Μην κάνετε απότομα μεγάλη αύξηση στον ρυθμό, γιατί θα φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να αποτοξινώνεται και να καθαρίζει τα υπολείμματα που έχουν μαζευτεί τόσα χρόνια σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να ψάχνει δίοδο. Αφού εσείς του επιταχύνετε τον μηχανισμό αποτοξίνωσης και κάθαρσης, ο οργανισμός ψάχνει και βρίσκει κι άλλες διόδους, πέρα από τα γνωστά κανάλια μέσα από τα οποία το σώμα μας καθαρίζεται, όπως ας πούμε το δέρμα και έτσι μπορεί να γεμίσετε σπυράκια, να γεμίσετε πληγές πάνω στο δέρμα, μπορεί να παρουσιαστεί δυσκοιλιότητα, που επίσης είναι ένα φαινόμενο, το οποίο εμφανίστηκε σε κάποιους ανθρώπους που αμέλησαν την προειδοποίηση.

Αλλά και στο ψυχικό βέβαια επίπεδο βγαίνουν μαζεμένα τα εσωτερικά θέματα και προκλήσεις που έχουμε, τα οποία καλούμαστε να τα ξεπεράσουμε και βγαίνουν όλα μαζί. Εννοώ σταδιακά μπορεί να σας βγει μια ανασφάλεια, ένας φόβος, γιατί μπαίνετε συνειδητά σ’ αυτή την διαδικασία και ξέρετε ότι και στο κομμάτι το συναισθηματικό και στο κομμάτι το ψυχικό, όταν χρειάζεται να βγει κάτι στην επιφάνεια για να καθαριστεί, σίγουρα θα επιστήσετε την προσοχή σας και την επίγνωσή σας σε ό,τι βιώνετε εκείνη την περίοδο που δουλεύετε με εκείνη την αναπνοή.

Οπότε άλλο είναι να παρατηρήσετε μια ανασφάλεια, έναν θυμό και να ξέρετε ότι προέρχεται από αυτό, να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να πείτε ότι εγώ το βλέπω και αποφασίζω και επιλέγω την ευημερία, επιλέγω ότι πλέον δεν χρειάζομαι αυτές τις καταστάσεις και άλλο να σας βγουν, επειδή θα έχετε επιταχύνει την διαδικασία, μαζεμένες προκλήσεις, μαζεμένα θέματα, τα οποία πολύ πιθανό να σας οδηγήσουν στην κατάθλιψη και να μην έχετε ούτε καν το κουράγιο να πείτε, εγώ ειμί δημιουργός, να είστε σε μια κατάσταση που να μην θέλετε να κάνετε τίποτα και θα χειροτερέψετε τα πράγματα.

Γι’ αυτό επιλέγουμε σταδιακά, με πρόθεση εύκολης, ευχάριστης εξέλιξης στην διαδικασία αυτή, κατάλληλης για εμάς στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Λοιπόν, όπως σας είπα, κάνετε αυτή την πρακτική μέρος της ζωής σας.

Η Επιστήμη της Αναπνοής, τα θεραπευτικά και πολλαπλά οφέλη θα είναι τα βασικά κλειδιά του  Κύκλου Σπουδών Ανάσες Αναγέννησης- συντονιστείτε και ελάτε μαζί να αποκαταστήσουμε την ευζωϊα, την ζωτική ενέργεια και το χαμόγελο μας που τόσο μας πάει και μας αξίζει.

Μπείτε στη Νέα Ομάδα 2022 πληρφορίες εδώ!

Με περισσότερη Αγάπη στην κάθε Αναπνοή Αγαπημένοι μας ΣυνΤαξιδιώτες!

Με αγάπη και σεβασμό απέναντι στην Ενσάρκωση Σας,
Βικτώρια Καρυπίδου
Master Κβαντικής Συνειδητότητας