Ποιος είναι ο Ελεύθερος Εαυτός;

Είμαστε ο Ελεύθερος Εαυτός μας και όταν λειτουργούμε μέσα από αυτόν, έρχονται κοντά μας η ύλη, οι άνθρωποι, οι συγχρονικότητες, η έμπνευση, τα πάντα.

Το πνεύμα που βρίσκεται στην βιολογία λαχταρά την όλο και μεγαλύτερη άνθιση του εσωτερικού μυστηρίου και της επιθυμίας που αισθανόμαστε για να το γνωρίσουμε. Ξαφνικά περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο, όπου μπορούμε να νιώσουμε με τη φτέρνα μας, να αισθανθούμε με την πλάτη μας. Μπορούμε να αναπνέουμε μέσα από τις ωοθήκες μας και τα νεφρά μας.

Η κατάσταση αυτή γίνεται πραγματική βίωση και τότε λέμε: «Εγώ Ειμί Αυτό που Εγώ Ειμί. Το σώμα είναι ο ναός μου όπου εισέρχομαι και επιτρέπω». Όσο όμως η συνειδητότητα κοιμάται, η βιολογία δεν είναι καθόλου ο ναός της ψυχής. Είναι απλά ένα όχημα, το οποίο δεν τυγχάνει σεβασμού και δεν εκτιμάται στον βαθμό που του αξίζει. Δεν αναγνωρίζεται το μεγαλείο και ο ρόλος του εδώ, διότι μέσα σ’ αυτό το σχήμα, μέσα σ’ αυτή την βιολογία ενυπάρχει θεός. Πόσο ξέχωρο μπορεί να είναι;

Όταν η επιθυμία και η λαχτάρα να νιώσουμε το μυστήριο και το πνεύμα, γίνεται η αποδοχή της φυσικής μας κατάστασης, χωρίς προσπάθεια, τότε έχουμε την ενεργοποιημένη συνειδητότητα, τη συνειδητότητα της καρδιάς. Έτσι, το πνεύμα εκδηλώνεται χωρίς να το επιδιώκουμε, χωρίς προσδοκίες και προσπάθεια. Είναι απλά η φυσική μας κατάσταση.

Έτσι συμβαίνει και τελικά αντικρύζουμε, νιώθουμε το ίδιο το μυστήριο, στον βαθμό που μπορούμε εκείνη την δεδομένη στιγμή. Φυσικά, η κατάσταση αυτή συνεχίζει και διευρύνεται και ξεκινάει πάλι απ’ την αρχή. Κάθε φορά όμως η  αρχή είναι εκείνης της στροφής της συνειδητότητας στην οποία βρισκόμαστε.

Αναφερόμαστε πάντα στον ελεύθερο εαυτό μας, στο πλάσμα εκείνο το οποίο όλο και περισσότερο επιτρέπει στο πνεύμα του να λειτουργεί μέσα απ’ αυτό. Μιλάμε για τον master που λειτουργεί αβίαστα μέσα από την ελευθερία του. Μόνο μέσα από την ελευθερία μας, μέσα από εκείνο που εκφράζουμε μέσα από την ροή μας, από την αλήθεια μας, μπορούμε να αγγίξουμε την καρδιά μιας άλλης ανθρώπινης ύπαρξης.

Μόνο η αλήθεια μας μπορεί να αγγίξει, να στηρίξει, να ενθαρρύνει, να εμπνεύσει την ζωή μας, την πραγματικότητά μας, τους ανθρώπους γύρω μας και την ύλη. Και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να το κάνουμε αβίαστα και χωρίς προσπάθεια. Όταν λειτουργούμε μέσα από τον ελεύθερο εαυτό μας, έρχονται κοντά μας η ύλη, οι άνθρωποι, οι συνθήκες, οι συγχρονικότητες, οι ιδέες, η έμπνευση, η σκέψη, τα πάντα.

Και τί σημαίνει ελεύθερος εαυτός; Εκείνος που δεν εγκλωβίζεται στο πώς και τί, δεν εγκλωβίζεται στο πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα, δεν εγκλωβίζεται στο γιατί πρέπει να κάνω έτσι ή αλλιώς. Ο ελεύθερος εαυτός πετάει, είναι σε μία κατάσταση συνεχόμενης ροής και δεν ανησυχεί ποτέ εάν δεν πρόλαβε την πτήση, ένα τρένο, ένα σεμινάριο, ένα ραντεβού.

Αφήνει τα πράγματα, επιτρέπει στην θεϊκή τάξη των πραγμάτων να τον υπηρετούν. Είναι ο μάστερ, είναι ο Εγώ Ειμί Αυτό που Εγώ Ειμί. Είναι αυτός που γνωρίζει πως μόνο από εκείνον εξαρτάται η ύπαρξη, η συγχρονικότητα ή η έλλειψη της συγχρονικότητας στη ζωή του και γνωρίζει πώς λειτουργεί και πως είναι εκεί για να τον υπηρετήσει. Ξέρει πως η συγχρονικότητα είναι ο συγχρονισμός με τις ύψιστες συνθήκες, λειτουργίες, εμπειρίες, καταστάσεις.

Είναι γεγονός! Αυτή η κατάσταση όπου στο δικό μας ενεργητικό δυναμικό πεδίο θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως συγχρονικότητα, για να έρθουν οι κατάλληλοι άνθρωποι η κατάλληλη εμπειρία, η κατάλληλη βίωση, είναι εκεί. Το θέμα είναι πώς εμείς συντονίζόμαστε με αυτήν.

Δεν χρειάζεται καν να σκεφτούμε με ποιόν ή με ποιούς ανθρώπους θα γίνει ή με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί μια συνθήκη, θα γειωθεί μια κατάσταση ή θα εξελιχθεί μια εμπειρία. Όταν αναφέρομαι στη συγχρονικότητα που μας υπηρετεί, δεν εννοώ ότι ξαφνικά όλα θα γίνουν τέλεια όπως ακριβώς συνηθίζουμε να φανταζόμαστε.

Γίνεται πάντα αυτό το οποίο είμαστε έτοιμοι να λάβουμε, ανάλογα με τον χώρο που έχουμε κάνει μέσα μας, τον χώρο που ενεργοποιήσαμε μέσα στη σιωπή μας  και την ακινησία μας. Όλα γίνονται πάντα ανάλογα με το τί εκπέμπουμε.

Είναι σαν να φεύγει ένα πέπλο και τα μαύρα σκοτεινά γυαλιά που φορούσαμε πριν να τα βγάζουμε. Συνειδητοποιούμε τότε πως οποιαδήποτε πρόκληση, εμπόδιο, ή απρόβλεπτη εμπειρία εισήλθε στο πεδίο μας, μόνο και μόνο για να έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο την μαεστρία μας. Έτσι, η βίωση της εμπειρίας, η εκδήλωση της μαεστρίας και η έκφραση της αλήθειας μας, η έκφραση του ελεύθερου εαυτού μας σε σχέση μ’ αυτή την κατάσταση δυναμώνει και ισχυροποιεί κι άλλο το φως μέσα μας.

Κάθε τέτοια κατάσταση διευρύνει την συνειδητότητά μας, διευκολύνει την εξισορρόπηση και την αναδιευθέτηση του ενεργειακού πεδίου μέσα στο σώμα μας. Όταν τα κανάλια είναι ανοιχτά και η ενέργεια ρέει για άλλη μια φορά χωρίς προσπάθεια, αβίαστα, εκεί είναι που εισχωρεί το πνεύμα.

Ας κάνουμε μία Ενεργοποίηση για να νιώσουμε αυτή την κατάσταση:

Κλείστε τώρα τα μάτια και πάρτε βαθιές αναπνοές. Δείτε πως σε όλα γύρω σας αυτή την στιγμή, σε όλα έξω από σας και μέσα σας, ρέει απίθανο φως. Δείτε το πώς χορεύει το φως αυτό μέσα και έξω από την βιολογία σας. Κάνει διάφορες κυκλικές κινήσεις, χορεύει. Έξω και μέσα στο σώμα σας υπάρχει αυτό το φως, που σαν σπιράλ χορεύει, ακανόνιστα, σε διάφορα σχήματα, γύρω, μέσα και έξω από σας. 

Γύρω, μέσω και μέσα από σας κινείται η ενέργεια, αυτό το φως, το ακτινοβόλο φως το οποίο υπάρχει. Και ανοίξτε τώρα το οπτικό σας πεδίο, το εσωτερικό σας πεδίο και δείτε πως αυτός ο χορός της κρυστάλλινης καθαρής συνειδητότητας χορεύει σε όλο το σύμπαν. 

Κλείστε τα βιολογικά σας μάτια, ανοίξτε τα συμπαντικά και δείτε πως αυτό το φως, αυτή η κρυστάλλινη, η συμπαντική κρυστάλλινη συνειδητότητα χορεύει σε όλο το σύμπαν, διαπερνώντας σας, ενυπάρχοντας μέσα σας, έξω σας και διαποτίζοντας κάθε σας κύτταρο. Και εσωτερικά συμβαίνει ακινησία σκέψεων, οι σκέψεις σαν να φεύγουν σταδιακά, σαν να μετουσιώνονται μέσα σ’ αυτή την υπέροχη ενέργεια της κρυστάλλινης συμπαντικής συνειδητότητας. Είστε το Εγώ Ειμί Αυτό που Εγώ Ειμί και απλά επιτρέπετε, απλά αποδέχεστε, δεν επιθυμείτε να γνωρίσετε το μυστήριο. 

Αποδέχομαι ότι είμαι το μυστήριο, αποδέχομαι ότι είμαι το πνεύμα και μέσα από την βιολογία μου επιτρέπω. Επιτρέπω μέσα από αυτό που έχω επιλέξει σαν σχήμα, μέσω του οποίου εκδηλώνεται η συνειδητότητά μου. Δείτε πως αυτή η ενέργεια ρέει μέσα στο σώμα σας, δείτε την πως ρέει κάθετα στην σπονδυλική σας στήλη, πάνω, κάτω. Είναι σπειροειδής η κίνησή της, σαν ένα σπιράλ που αγκαλιάζει την σπονδυλική σας στήλη από την βάση της. Και ανεβαίνετε, ανεβαίνετε σπόνδυλο σπόνδυλο και η σπειροειδής αυτή ενέργεια γύρω από την σπονδυλική σας στήλη ανεβαίνει. 

Έχουμε φθάσει στο τσάκρα της ανάληψης, στο ενεργειακό κέντρο πίσω στον αυχένα σας, εκεί στη βάση που ενώνεται ο αυχένας με τους σπόνδυλους και ανεβαίνει πάνω και περνάει από την επίφυση, την υπόφυση και δείτε πως το φως αυτό τώρα εκπέμπεται από το τρίτο σας μάτι. Και όλο αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα, ταυτόχρονα βλέπετε την ενέργεια που χορεύει σε όλο το σύμπαν. Η κρυστάλλινη συνειδητότητά σας είναι εδώ. Το ανθρώπινο πλάσμα που είστε και είναι ένα μέρος της ύπαρξής σας απλά υπάρχει. Εδώ οι σκέψεις μένουν σε ακινησία, εδώ είστε ένα με το όλον. Αναπνεύστε. Μείνετε για όσο το αισθάνεστε.

Βικτώρια Καρυπίδου

ANAGENIS ESTIA