7. Σύνδεση με τον Θεϊκό μου Εαυτό.

Σύνδεση με τον Θεϊκό μου Εαυτό

Ο θεϊκός λοιπόν εαυτός πραγματοποιεί την επικοινωνία μέσω της θεϊκής ροής ενέργειας. Η ενέργεια αυτή είναι η ενέργεια ανιδιοτελούς αγάπης και μας δίνει την αφοσίωσή του χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα, κανένα αντάλλαγμα.

Υπάρχει ένα εργαλείο, το οποίο γνωρίζετε κάποιοι από εσάς εδώ, η αναπνοή της αφθονίας και πολλά άλλα εργαλεία, τα οποία ουσιαστικά αυτό που κάνουν  είναι να ανοίξουν νέα συνειρμικά μονοπάτια του νου μας, τα οποία βοηθούν να εξισορροπήσουμε το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίγει αυτή την πόρτα του Πνεύματος, για να μπορεί να μας μιλήσει ο θεϊκός εαυτός, ο ανώτερος εαυτός, οι άγγελοί μας, οι ανώτερες σφαίρες γενικά.

(Δείτε οδηγίες για την Αναπνοή της Αφθονίας από εδώ.)

Εάν λοιπόν αρχίζουμε και εφαρμόζουμε τέτοιες πρακτικές καθημερινά, χρειάζεται να χρησιμοποιούμε το αποτέλεσμά τους, να ασχολούμαστε δηλαδή με την προσωπική μας ανάπτυξη. Και τί θέλω να πω; Να δούμε λίγο την πνευματική μας ανάπτυξη και την προσωπική μας ανάπτυξη, τί είναι; Η πνευματική ανάπτυξη είναι ουσιαστικά αυτή η επαφή μας με το Πνεύμα, είναι η αλληλεπίδρασή μας με τον ανώτερο θεϊκό εαυτό μας, ενώ η προσωπική μας ανάπτυξη είναι εκείνη η οποία εξασφαλίζει την αλληλεπίδρασή μας με την ίδια την ζωή, δηλαδή την ποιότητα της αλληλεπίδρασής μας με την ίδια την ζωή. Όσο ανεπτυγμένοι είμαστε προσωπικά, τόσο έχουμε την δυνατότητα να εκφράσουμε το Πνεύμα από μέσα μας. Να το πω διαφορετικά: Η πνευματική μας ανάπτυξη δουλεύει στον εσωτερικό μας κόσμο, στις εσωτερικές μας σφαίρες, ενώ η προσωπική μας ανάπτυξη χτίζει, διευρύνει, καλυτερεύει την επαφή μας και την θέση μας στον κόσμο, το περιβάλλον γύρω μας, γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, θέλει να επικοινωνεί, θέλει να μοιράζεται και η προσωπική μας ανάπτυξη είναι το κλειδί για να υπάρχει σε αρμονία και ενότητα η συνύπαρξή μας με το σύνολο. Αυτό λοιπόν χαρακτηρίζεται ως η προσωπική ανάπτυξη.

Και για να το πω ακόμα πιο λιανά: Η πνευματική ανάπτυξη μας δίνει το περιεχόμενο, δείτε το έτσι, ενώ η προσωπική είναι ουσιαστικά η μορφή, μέσω της οποίας αυτό το περιεχόμενο –που είναι το πνεύμα μας– εκφράζεται, προβάλλεται, εκδηλώνεται. Με παράδειγμα: Εάν πούμε ότι ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί για την πνευματική του εξέλιξη κάποιο εργαλείο, όπως ας πούμε την αναπνοή της αφθονίας –η οποία όπως είπαμε εξισορροπεί τα ημισφαίρια, καθαρίζει το αίμα και σαν αποτέλεσμα ανυψώνει την συχνότητα της δόνησής σας, αυξάνει τις ενδορφίνες και την σεροτονίνη στον οργανισμό σας και βιώνετε όλο και περισσότερη χαρά, όλο και περισσότερη αρμονία και ευτυχία στη ζωή σας–, αυτό τώρα έρχεται να το συνδέσουμε και με την προσωπική ανάπτυξη, η οποία καθώς διαμορφώνουμε νέες προσωπικές ποιότητες, χαρακτηριστικά, ικανότητες, κάποια ταλέντα, τα οποία έρχονται στο νέο μας δονητικό πεδίο –εκείνο που αποκτήσαμε λόγω της δουλειάς μας της πνευματικής– και το νέο αυτό πεδίο είναι η χαρά, είναι περισσότερη αρμονία, είναι περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας, βοηθάει να εκδηλωθούν αυτά στη ζωή μας, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας και γενικά στις σχέσεις. Βλέπετε πόσο αλληλένδετα είναι; Δεν γίνεται το ένα χωρίς το άλλο.

Έτσι λοιπόν στην περίπτωσή μας σήμερα –για να ανακεφαλαιώσω– για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, για να γίνουν αυτές οι μεταμορφώσεις, για να γίνει αυτή η απαλλαγή από τις προσκολλήσεις, από τις περιοριστικές πεποιθήσεις, τις πληγωμένες πτυχές του εαυτού μας, για να γίνουν νέοι σχηματισμοί, νέα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά μας, για να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας, τα χαρίσματά μας, απαιτείται –και αυτό είναι αλήθεια– ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας. Χρειάζεται ένα εύφορο έδαφος μέσα μας, αυτό που λέγαμε το περιεχόμενο, για να μπορεί να θρέψει αυτή την αλχημική διαδικασία μέσα μας.

Αυτό το εύφορο λοιπόν έδαφος επιτυγχάνεται και ετοιμάζεται μόνο μέσω της πνευματικής μας ανάπτυξης, μέσω της σύνδεσής μας με τον θεϊκό μας εαυτό. Αυτή η πηγή ζωτικής ενέργειας λοιπόν που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να προχωρήσουμε και να αναπτύξουμε την πνευματικότητά μας, είναι ο θεϊκός μας εαυτός. Είναι η πηγή ενέργειας που είναι απαραίτητη για να γίνουν οι ανάλογες μεταμορφώσεις, αλλαγές, ξεκαθαρίσματα μέσα στο σώμα μας, μέσα στη βιολογική μας σφαίρα, μέσα στο συναισθηματικό μας σώμα, μέσα στο νοητικό μας σώμα. Συνεπώς, για να μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε την πνευματική μας ανάπτυξη, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της σύνδεσής μας.

Χρειάζεται να προχωράμε για να αναπτύσσουμε αυτή την πνευματικότητά μας και επειδή συγκεκριμένα η συνεχής πνευματική μας εξέλιξη μας εξασφαλίζει την ροή της ενέργειας της ζωής, αυτή μας τρέφει και μας εξελίσσει τις προσωπικές μας ιδιότητες και χάρις στη ροή μόνο, στη ροή αυτής της ενέργειας, μπορούμε εμείς οι ίδιοι, χωρίς να αναγκαζόμαστε να στρεφόμαστε προς τα έξω, εμείς οι ίδιοι να υλοποιούμε και να πραγματώνουμε την ψυχή μας εδώ, τα όνειρα, τις επιθυμίες. Δεν περιμένουμε τα θαύματα απ’ τον ουρανό, αλλά μπαίνουμε οι ίδιοι σε δράση, κάνουμε βήματα για να υλοποιηθεί αυτό που ποθούμε. Και να προσθέσω εδώ ότι όσο πιο καθαρό είναι το ενεργό σχήμα του ανθρώπου, όσο πιο ελεύθερο από τοξικές σκεπτομορφές, από τοξίνες, από αρρώστιες, από συναισθηματικούς κόμπους και εντάσεις είναι το βιολογικό μας σώμα, τόσο πιο εύκολα και πιο καθαρά μπορεί να γίνει αυτή η πνευματική ροή της ενέργειας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αυξήσουμε τις δονήσεις του σώματός μας. Το σημείο-κλειδί είναι αυτή η αποτοξίνωση των σφαιρών.

Για την δράση να πω. Όταν μιλάμε για δράση, δεν μιλάμε μόνο για δράση κινητική, ας πούμε έχουμε κάποια παρότρυνση και κάνουμε τα ανάλογα βήματα. Υπάρχει δράση λεκτική, υπάρχει δράση σκεπτική, υπάρχει δράση συναισθηματική. Ο λόγος μας μας αντιπροσωπεύει, η σκέψη μας παράγει ενεργειακό πεδίο και ελκύει την αντίστοιχη ενεργειακή συχνότητα, κατάσταση, εμπειρία, τα συναισθήματα έλκουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και αντίστοιχο ενεργειακό επίπεδο, συχνότητα και άτομα. Γι’ αυτό όταν λέμε δράση, δεν είναι μόνο κίνηση. Θέλω να προσέχετε τα βήματά σας, την σκέψη σας, τον λόγο σας. Όλα είναι δράση. Να είναι όλα συ-νει-δη-τά. Και όταν η δράση σε όλα τα επίπεδα που ανέφερα συμβαίνει με επίγνωση, μπορούμε να δούμε τεράστιες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο, την άνθισή τους σε όλα, μα όλα τα επίπεδα.

Έτσι λοιπόν αυτό που θέλω να πω τώρα είναι ότι υπάρχουν διάφορες ενεργειακές ροές, ροές πληροφόρησης. Είναι το νερό, είναι η Γη μας, είναι οι πλανήτες, είναι ολόκληρο το Σύμπαν, οι οποίες ροές επηρεάζουν την ανθρώπινη συνειδητότητα, το υλικό μας σώμα. Και πάλι εκεί οι επιρροές εξαρτώνται από την εξέλιξη της συνειδητότητας του ανθρώπου. Και υπάρχουν και οι θεϊκές ροές ενέργειας, που κυριολεκτικά αυτές γεμίζουν τα λεπτά αιθερικά μας σώματα, τις σφαίρες του σώματος, τα ενεργειακά μας κέντρα και στη συνέχεια ρέουν και στο βιολογικό μας σώμα και μέσα από εκεί στην πραγματικότητά μας, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην 3η διάσταση, στις χαμηλότερες δονήσεις, στο γήινο δικό μας πεδίο. Υπάρχει όμως και η ροή της θεϊκής ενέργειας από τις ανώτερες σφαίρες, που είναι από τον θεϊκό μας εαυτό, η οποία όμως έχει πολύ υψηλές συχνότητες.

Και αυτή μπορεί να έρθει να ρεύσει στο πεδίο μας, μέσα μας, στις σφαίρες μας, μόνο όταν την επικαλεστούμε, μόνο όταν οι ίδιοι το θελήσουμε. Η λεγόμενη ροή του Πνεύματος, η οποία κατευθύνεται στον άνθρωπο, εφόσον εκείνος το ζητήσει. Η ροή λοιπόν του θεϊκού μας εαυτού φέρει πιο ήπια μορφή κοσμικής ενέργειας και γι’ αυτό τον λόγο έχει και την δυνατότητα να εισέρχεται πιο βαθιά στην ύλη. Το σώμα μας είναι ο ιερός ναός της ψυχής μας, ανεβάζει τις δονήσεις του και συναντάει την ροή του θεϊκού του εαυτού. Είναι σαν να λέμε η συνάντηση στα μισά του δρόμου. Βεβαίως πρώτα ο άνθρωπος θα πρέπει να επικαλεστεί αυτή την σχέση, να ενεργοποιήσει συνειδητά αυτή την ροή.

(Το Κείμενο αυτό είναι από τη 1η εισαγωγική ενότητα σεμιναρίου «Η Σύνδεση με τον Θεϊκό μου Εαυτό» της σχολής μας.)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

    Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

    Email (απαραίτητο)

    Ενδιαφέρομαι για