Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί λέει ένα παλιό και κλασικό ρητό. Όπως σε πολλές περιπτώσεις, έτσι κι εδώ κρύβει αρκετή σοφία μέσα του.

Μία ημέρα μπορεί να εξελιχθεί ως μία νέα εκπληκτική εμπειρία που απογειώνει τον σκοπό της ζωής μας και μας γεμίζει με ενθουσιασμό και πληρότητα. Αντίστοιχα, μπορεί απλά να περάσει σα μία οποιαδήποτε ημέρα. Η επιλογή είναι και πάλι δική μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ενισχύει την επιλογή μας αυτή.

Αποτελεί απαραίτητη συνήθεια του Deepak Chopra ξεκινάει την ημέρα του στις 04:00 για να κάνει δύο ώρες διαλογισμό, πριν την πρωινή του yoga. Η Arianna Huffington αντίστοιχα, μιλώντας για τη δική της πρωινή ρουτίνα, που περιλαμβάνει 30 λεπτά διαλογισμού, δηλώνει:

“Ποτέ δεν ξεκινώ την ημέρα μου με το να κοιτάξω το smartphone μου μόλις ξυπνήσω. Αντιθέτως, αφιερώνω πάντα ένα λεπτό για να αναπνεύσω βαθιά, να είμαι ευγνώμων και να θέσω την πρόθεσή μου για την ημέρα.” – Arianna Huffington

Τα παραδείγματα των ανθρώπων που ξεκινούν την ημέρα τους με μία συνειδητή ρουτίνα που θα θέσει την πρόθεσή τους για το τι επιλέγουν οι ίδιοι να ακολουθήσουν, είναι πολλά!

Αντίστοιχα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνετε κι εσείς. Ακολουθούν 4 + 1 από αυτούς:

1.Ενεργοποιεί το Νοητικό σας Φίλτρο

Όταν επιλέγετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με διαλογισμό, ενεργοποιείτε τη συνειδητότητά σας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο εύκολο να παρατηρείτε τι είναι χρήσιμο ώστε να του δώσετε χώρο στη ζωή σας και τι χρειάζεται να το αποκλείσετε από αυτή. Σκέψεις, γεγονότα, καταστάσεις και πληροφορίες μπορούν και φιλτράρονται με μεγαλύτερη ευκολία, δίνοντας χώρο μόνο σε ό,τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για εσάς.

2. Ό,τι προκύπτει, απλά αντιμετωπίζεται.

Το φίλτρο που αναφέραμε παραπάνω σταδιακά δίνει τη θέση του σε έναν πιο ψύχραιμο τρόπο σκέψης. Η ζωή είναι σε συνεχή ροή και οι καταστάσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε είναι μέρος αυτής. Με το να είμαστε συνειδητοί και ψύχραιμοι μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία και χάρη ό,τι και να παρουσιαστεί.

3. Σας βοηθάει να αποχαιρετήσετε σταδιακά το στρες.

Ο καθημερινός διαλογισμός μας φέρνει ξανά σε επαφή με την αναπνοή και  το σώμα. Ταυτόχρονα προσφέρει έναν ήρεμο νου, απελευθερωμένο από τις σκέψεις που δε μας εξυπηρετούν πια.

4. Μειώνει τους πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με το Michigan Headache and Neurological Institute και έρευνες που έγιναν σε ασθενείς, ο συστηματικός διαλογισμός βοήθησε στη βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, η διάθεσή τους, βελτιώθηκε κατά 55% με τα συναισθήματα άγχους και θλίψης να υποχωρούν, μαζί με τα προβλήματα υγείας τους.

5. Η θετική επιρροή που μπορείτε να προσφέρετε στον κόσμο δυναμώνει.

Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα υψηλό δονητικό επίπεδο και με θετική διάθεση σταδιακά φέρνει θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Αυτό με τη σειρά του φέρνει την αλλαγή σε ολόκληρο το περιβάλλον σας. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο τρόπο για να συνεισφέρετε στο δικό σας Ανώτερο Καλό καθώς και των άλλων;

Η αρχή είναι το Ήμισυ του παντός.

Αυτό που έχει σημασία σε κάθε νέα ωφέλιμη συνήθεια που θέλουμε να υιοθετήσουμε στη ζωή μας, είναι να κάνουμε τη σωστή αρχή. Κάνοντας εύκολη την προσθήκη της κάθε συνήθειας μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα, βοηθάει ώστε να παραμείνουμε συνεπείς απέναντι στη νέα μας δέσμευση.

Στην πορεία, μόλις ο Νους αρχίζει να αποκωδικοποιεί τα οφέλη, θέλει απλά να συνεχίσει με ενθουσιασμό και χαρά για τη νέα του επιτυχία! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσει να βλέπει τις θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα.

Γνωρίζοντας πόσο καλύτερα γίνονται όλα όταν τα κάνουμε εύκολα και αυτά, η ομάδα της Anagenis δημιούργησε το νέο της πρόγραμμα 21 ημερών, το οποίο τον Μάρτιο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και τον Απρίλιο! Μέσα σε 21 ημέρες καθημερινής σύνδεσης με σύντομο διαλογισμό που χωράνε στο πρόγραμμα του σύγχρονου ανθρώπου, φέρνουμε αυτή την τόσο ωφέλιμη συνήθεια στη ζωή μας!

Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε αυτή την τόσο απλή αρχή που θα φέρει θαύματα στην καθημερινότητα και σε ολόκληρη τη ζωή σας, σας προσκαλούμε με χαρά στην παρέα μας!

Let’s do this!!